Rize`nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer yaylası`nda bal üretim sezonu Haziran ayının ilk haftası açılıyor.
Anzer Ballı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, Anzer yaylasında 2200 ile 3500 rakım arasında 100den fazla arıcı tarafından yaklaşık 5 bin kovanda bal üretim sezonunun Haziran ayının ilk haftasında başlayacağını söyledi. Geçen yıl hava şartlarının oldukça elverişli gittiğini ifade eden Çatır, “Bunun sonucu olarak da 600 kilogramın üzerinde Anzer balı üretimli gerçekleştirildi. Bu, son yıllarda yapılan en yüksek üretimi oldu. Bu yılda hava şartlarının iyi gitmesi halinde yine rekor düzeyde bal üretimi gerçekleştirmek istiyoruz. Geçen yıl kilosu 450 YTL’ den sattığımız Anzer balının bu yılki satış fiyatını Ağustos ayında açıklayacağız” dedi.
Anzer Ballı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, yapılan araştırmalarda
Anzer balının mide, bağırsak, kalp-damar başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği belirterek Anzer balının bu özelliğinin yöredeki endemik bitki örtüsünden kaynaklandığını söyledi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder